Despre Noi

Ocean-fish-Poza

Ocean Fish este o companie procesatoare de pește din România. Compania deține un centru de producție la Afumați, în județul Ilfov. Gama de produse a firmei cuprinde specialități din somon afumat sau marinat, diferite salate pe bază de pește și fructe de mare, precum și rulouri cu alge de mare și legume.

Cifra de afaceri în 2007: 7 milioane euro

OCEAN FISH s-a extins în Moldova. In 2017 au deschis primul magazin de firma.

OCEAN FISH s-a extins și în Republica Moldova. Ieri, 12 ianuarie 2017, a fost deschis primul magazin de producător OCEAN FISH în Chișinău. Magazinul este amplasat pe strada Petricani 88/1.

„Prin inaugurarea primului nostru Magazin în Republica Moldova, ne-am dorit să fim mai aproape de consumatorii noștri. Fiind din anul 1998 Producătorul Lider în domeniul pește și fructe de mare în România și având la bază origini din Republica Moldova, era păcat să nu ne extindem și în Moldova”, susțin reprezentanții companiei.

De precizat că OCEAN FISH, este o companie fondată de Ilie Busuioc, un antreprenor în vârstă de 46 de ani, originar din Republica Moldova. În luna iunie a anului trecut, compania a devenit furnizor al Casei Regale, urmând să furnizeze peşte şi produse din peşte familiei regale.

Campania de informare pe care au lansat-o odată cu deschiderea primului magazin transmite mesajul următor: „Consumă peste. Fii responsabil. Informează-te!”

Conceptul reprezintă un semnal de alarmă în ceea ce privește modul în care se comercealizează/procesează pestele în prezent în Republica Moldova, de multe entități care nu respectă standarde de calitate.

Alesea Brînzilă, Import Director, declară că OCEAN FISH dețune certificate la înalte standarde de siguranță alimentară, gen Cerificarea ISO22000, HACCP sau Certificatul IFS- care este și cel mai superior . „Acest certificat atestă gradul înalt de siguranță alimentară a produsului procesat în acea fabrică. Noi, cei de la Ocean Fish, l-am obtinut anul trecut, în 2016. Mentionez că am fost atestați de o echipa din Germania. Acest Certificat ne declară printre unicii producatori din Estul Europei care ofera produselor un înalt grad de siguranță alimentară.”

Mesajul campaniei este unul imperativ tocmai pentru a atrage atenția consumatorilor în a face „diferența” între un producător care investește în unitatea de procesare, asigurând transparența și o înaltă siguranță alimentară – față de ceilalți care nu oferă nici una dintre aceste priorități.

„Mi-am dorit ca odată cu deschiderea magazinului să „povestim” clienților despre „traseul peștelui” si anume:

Originea pestelui – UNDE se pescuiește;

CUM se pescuiește;

CUM se transportă (avem Flota noastră de aproximativ 100 de camioane, dotate toate cu aparate frigorifice);

CUM se proceseaza – am montat un LCD unde rulează un video din Fabrica Ocean Fish, unde clientul poate și singur „să se simtă pentru câteva minute în incinta fabricii”

„M-am gandit „oare ce-mi doresc să aflu cand cumpar un produs de la raft?”

Răspunsul meu a fost: „Îmi doresc să văd CUM este produs acel preparat, în ce condiții a fost transportat, procesat și pus pe raftul magazinului!”

Împreuna cu echipa noastră, am gândit design-ul magazinului în așa fel, încât să facem clienții „sa se simtă puțin în acele zone de unde pescuim noi acești pești” și anume: Alaska, Polul Nord (Norvegia, Islanda, Insulele Faroe, Groenlanda).

La raftul magazinului, clientii gasesc intreaga gama Ocean Fish care pornește de la: pesti clasici gen scumbria sau heringul, faimosul „somon Norvegia”, salbaticul Somon de Alaska, până la fructe de mare proaspete pe gheață!

Ne dorim ca odată intrat în acel magazin, clientul să „învețe” odată cu noi! Să fie informat și să fie sigur „de ce produs consumă!”

Cât despre dezvoltarea afacerii, reprezentanții companiei spun că și-au proppus ca în 2017 să se extindă cu minim 50 de magazine în România și aproximativ 10 magazine pe teritoriul Republicii Moldova.

Ocean Fish – pasiunea noastră este peștele!