„Tentacule de caracatiță la grătar”

03.06.2024

„Tentacule de caracatiță la grătar”

   În timpul serilor de vară, ce ar putea fi mai savuros decât un preparat care să îți aducă aminte de ultima vacanță în zona Mării Mediterane? Iată cum poți prepara caracatiță la grătar.

 

Ingrediente:

  • Tentacule de carcatiță @oceanfishmoldova;
  • Ulei de măsline;
  • Usturoi - 3-4 căței;
  • Sare, piper negru.

 

Sosul pentru tentacule:

  • Ulei de măsline;
  • Sucul de la o lămâie;
  • Miere de albină- o lingură;
  • Sare, piper negru.

 

Metodă de preparare:

  Marinăm tentaculele cu puțin ulei de măsline, sare, piper negru și usturoi pisat.

   Preparăm sosul cu care vom unge tentaculele cît timp se vor coace la grătar. Într-un bol punem ulei de măsline, suc de lămâie, sare, piper negru și o lingură de miere de albine pentru o notă de dulceață și o explozie de gusturi.

După ce tentaculele au stat cîteva minute la marinat le punem pe grătarul încins până sunt gata. Între timp cu o pensulă ungem tentaculele cu sosul cu miere.

Servim pe un platou cu salată și sosul preferat.

Bon apetit!

Înapoi