03.06.2024

Tataki de somon
Rețeta pentru somon tataki este rapidă și ușoară. Pe lângă faptul că este sănătos,acest preparat are o paletă de culori îmbietoare și o explozie de arome. Somonul tataki este un preparat japonez deosebit.
Ingrediente:
- Somon 300-400gr @oceanfishmoldova;
- Sos de soia;
- Ulei de măsline;
- Ulei de susan prăjit;
- Usturoi - 2 căței;
- Mix de susan.
Mod de preparare:
Într-un bol amestecăm un pic de sos de soia, ulei de măsline, ulei de susan prăjit și usturoiul dat prin răzătoare.
Îndepărtăm pielea de pe somon și-l marinăm în marinada deja făcută.
Punem somonul pe grătarul încins 3-4 minute pe o parte și 3-4 minute pe cealaltă parte, nu mai mult.
Pregătim sosul:
Într-un bol punem 2 căței de usturoi tăiați felii subțiri, ulei de susan, sos de soia, puțin oțet de orez, 5-6 felii mici de ghimbir și sucul de la o portocală, amestecăm totul.
Somonul deja gătit îl dăm printr-un mix de semințe de susan, îl tăiem felii subțiri și-l așezăm pe un platou. Deasupra punem puțin din sosul cu suc de portocală, ornăm cu semințe de susan și frunze de pătrunjel pentru culoare.
Poftă bună!