Tataki de somon

03.06.2024

Tataki de somon

Rețeta pentru somon tataki este rapidă și ușoară. Pe lângă faptul că este sănătos,acest preparat are o paletă de culori îmbietoare și o explozie de arome. Somonul tataki este un preparat japonez deosebit.

 

Ingrediente:

  • Somon 300-400gr @oceanfishmoldova;
  • Sos de soia;
  • Ulei de măsline;
  • Ulei de susan prăjit;
  • Usturoi - 2 căței;
  • Mix de susan.

 

Mod de preparare:

    Într-un bol amestecăm un pic de sos de soia, ulei de măsline, ulei de susan prăjit și usturoiul dat prin răzătoare.

Îndepărtăm pielea de pe somon și-l marinăm în marinada deja făcută.

Punem somonul pe grătarul încins 3-4 minute pe o parte și 3-4 minute pe cealaltă parte, nu mai mult.

 

Pregătim sosul:

   Într-un bol punem 2 căței de usturoi tăiați felii subțiri, ulei de susan, sos de soia, puțin oțet de orez, 5-6 felii mici de ghimbir și sucul de la o portocală, amestecăm totul.

Somonul deja gătit îl dăm printr-un mix de semințe de susan, îl tăiem felii subțiri și-l așezăm pe un platou.  Deasupra punem puțin din sosul cu suc de portocală, ornăm cu semințe de susan și frunze de pătrunjel pentru culoare.

  Poftă bună!

 

Înapoi