31.05.2024
Supă Tom Yum
Tom Yum, o rețetă reinterpretată.
Ingrediente:
ceapă verde;
200 g ciuperci;
2-3 linguri pastă pentru TomYum;
150 g carne de midii;
100 g calamari;
200 g creveți curățați;
1,5 litri supă de pui sau pește ( poate fi folosită si apă sau bulion concentrat);
lime , verdeață ( pătrunjel sau coriandru );
150-200 ml lapte de cocos , poate fi combinat cu orez fiert proaspăt sau tăieței de orez fiert proaspăt;
Metodă de preparare
Într-o tigaie cu puțin ulei prăjim ceapa verde și ciupercile tăiate felii, doar să se înmoaie puțin. După care adăugăm pasta tom yum și supa de pui sau pește.
În supa dată adăugăm calamarii, carnea de midii și creveții curățați, lăsăm să fiarbă câteva minute, apoi adăugăm sare, piper și laptele de cocos.
Supa poate fi servită cu tăieței de orez fierți proaspăt sau orez fiert proaspăt. Supa se toarnă deasupra tăiețeilor așezați în farfurie.
Ornăm cu frunzulițe de pătrunjel și adăugăm și suc de lime.
Poftă bună!