14.05.2024
Somon cu portocale la cuptor
Salvați rețeta perfectă: simplă, rapidă, delicioasă.
Ingrediente:
- 4-5 medalioane somon, am luat proaspăt de la @oceanfishmoldova
- suc de la jumătate de portocală
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de sos de soia
- 1 lingurița de miere
- sare și piper
- 3 portocale tăiate felii
- câteva crenguțe de rozmarin
Metodă de preparare:
Scoateți osul din medalion și tăiați astfel încât să puteți rula somonul. Legați cu ață. Pregătiți sosul - uleiul de măsline, sosul de soia, mierea, sarea și piperul - adăugați apoi sucul de la jumătate de portocală. Cu crenguțe de rozmarin ungeți medalioanele. Puneți câte 2 felii de portocală pe fiecare medalion.
Puneți la copt pentru 20 de minute la cuptorul preîncălzit, temperatura de 200 grade. Serviți cu garnitura preferată.
Poftă bună și sărbători gustoase alături de cei dragi!