Saramură din păstrăv

08.07.2024

Saramură din păstrăv

Vreau să vă prezint o altă metodă de preparare a peștelui la grătar. Este o rețetă tradițională care merită atenția tuturor.
  Desigur cel mai delicios și proaspăt pește în găsiți la @oceanfishmoldova

Ingrediente
4 buc păstrăv medii spre mici;
2-3 ardei dulci;
1-2 buc ceapă;
4-5 rosii bune;
500 ml apă;
4-5 catei de usturoi;
pătrunjel;
un ardei iute la preferință;
sare și piper.

Metodă de preparare:
Asezonăm peștele generos cu sare , apoi punem legumele pe grătar până se rumenesc frumos .
Scoatem legumele de pe grătar și rumenim pestele.
Tocăm legumele si le punem într-o tigaie cu puțin ulei , asezonăm cu sare apoi punem peste legume peștele rumenit. Turnăm apă și lăsăm să fiarbă 15 minute , important este ca să fie puțină zeamă , la final potrivim de sare și piper, asezonăm cu usturoi proaspăt si pătrunjel tocat.

Am savurat această mâncare alături de mămăligă și smântână.

Poftă bună!

Înapoi