Risotto cu fructe de mare

29.05.2024

Risotto cu fructe de mare

Rețeta care cucerește orice oaspete.

Ingrediente:

250g orez arborio sau pe care îl găsiți special pentru risotto;

700 ml de supă de legume;

1 ceapa;

Ulei de măsline;

70g parmezan ras;

50ml vin alb;

Sare și piper după gust;

Mixul de fructe de mare @oceanfishmoldova ,

Usturoi

Metodă de preparare:

  Ceapa se taie cubulețe și se călește în ulei de măsline, dar nu o rumenim.
Adăugăm orezul și îl călim un pic.
După care stingem cu vin amestecând cu o lingură de lemn.
Când se evaporă vinul, începem a adăuga treptat supa de legume. Preparăm la foc mediu.
Adaugăm și șofranul înmuiat în supă, la alegere.
  

 Orezul trebuie să fie un pic aldente, gătirea durează aproximativ 15 minute.
La final adăugăm untul rece și parmezanul ras, amestecăm și lăsăm risotto cu capac încă 5 minute.
Adăugăm sare și piper după gust.
 

 Mixul de fructe de mare de la @oceanfishmoldova este perfect pentru această rețetă. Se încinge o tigaie cu ulei de măsline și unt, se adaugă usturoiul zdrobit dar nu marunțit.
Punem mixul de fructe de mare și se gătesc maxim 5-6 minute.
Asezonăm cu sare și piper după gust.
   

Aranjăm risotto întrun bol adânc, iar deasupra punem fructele de mare și decorăm cum ne place.

Poftă mare!

Înapoi