Pește prăjit în crustă de mălai cu bulgășari de mamăligă și cel mai aromat mujdei.

29.05.2024

Pește prăjit în crustă de mălai cu bulgășari de mamăligă și cel mai aromat mujdei.

 Iți recomand să savlezi rețeta pentru ca să nu pierzi detalii importante pe care le-am împărtășit aici.
Am ales să folosesc Păstrăv de calibru mic de la  @oceanfishmoldova pentru că are puține oase și un gust fin, peștii fiind mici merge câte unul la portie.

 Asezonează păstrăvul cu sare și piper pe piele și în interior.

Crusta se face din 200 g făină de porumb și 50 g faină albă , și se prăjește în ulei timp de 8-10 minute pe fiecare parte.

BULGĂRAȘII DIN MĂMĂLIGĂ
200 g mălai
500 ml apă
10 g sare
10 ml ulei
150 g telemea

  1. În apa care fierbe adaugăm sare , ulei si mălaiul , amestecăm bine și lăsăm să fierbă 5 minute , lasăm să se răcească putin 10-15 minute ( dar nu mai mult pentru că dacă se va răci nu va fi posibil să modelăm bulgărașii.
    2. Ungem mâinile cu putin ulei,luăm puțină mămăligă punem o bucățică de telemea la mijloc si formăm o sferă. Le punem într-o tavă și înainte să le servin le încălzim putin la cuptor.

CEL MAI AROMAT MUJDEI

3-4 căței de usturoi
puțin pătrunjel
jumate de ceapă rumenită in 80 ml ulei

50 ml apă
o lingura de oțet ( sau mai mult daca preferați)
sare și piper
Nu este obligatoriu să folosiți mojarul, doar mărunțiți usturoiul si tocați mărunt pătrunjelul și amestecați cu restul ingredientelor.

 

Poftă bună!

Înapoi