29.05.2024
„Paste in sos cremos de avocado cu creveți la tigaie”
O idee colorată, nutritivă si plină de gust !
Ingrediente pentru 2 porții:
Creveți la tigaie
500 g de creveți de la @oceanfishmoldova
1-2 cătei de usturoi
boia de ardei (poate fi dulce sau iute )
un fir de ulei de masline
sare si piper
Metodă de preparare:
Curățim creveții de cap și parțial de carapace, la dorință poate fi îndepărtat si tractul digestiv.
Se marinează cu ingredientele prezentate mai sus timp de 10 min. Apoi se sotează pe o tigaie la foc puternic câte 1-2 minute pe fiecare parte.
Paste cu sos de avocado:
1 avocado mic ( daca este mai mare atunci e ok jumatate)
o legatura de busuioc
30 g parmezan
1-2 căței de usturoi
sucul de la 1/4 de lămâie
50 g nuci caju tostate ( sau alte nuci )
un fir de ulei de măsline
sare și piper
Metodă de preparare:
Toate ingredientele se mizează cu ajutorul unui blender ( recomand blenderul vertical pentru o textură mai fină) ,
Fierbem 250 g paste conform instrucțiunilor de pe ambalaj, păstrând puțina apa de fierbere.
Amestecăm pastele încă fierbinți cu sosul de avocado și adaugăm câte puțin apa de la paste pentru a obține o cremă .
Aranjăm pastele într-o farfurie, iar deasupra punem creveții și decorăm cu busuioc.
Poftă bună!