31.05.2024
Paella cu fructe de mare
Ingredientele sunt pentru 4 porții, deja l‐a necesitate ve-ți dubla sau tripla cantitățile.
- 300 g orez bob rotund de calitate perfect ar fi să folosim șofran dar pentru o variantă mai economică putem folosi 8 g de turmeric și desigur sare si piper;
- 1 ceapă;
- 4-5 căței de usturoi;
- 50 ml ulei de măsline;
- 150 g roșii;
- jumate de ardei capia;
- 400 g creveți;
- 300 g vongole congelate;
- 300 g midii congelate;
- 800-900 ml de apă fierbinte ( în care am adăugat un cub de supă concentrată de legume) sau dacă aveți supă de pui;
- 1 lămâie si puțin pătrunjel.
Metodă de preparare:
Într-o tigaie mare punem uleiul de măsline, adăugăm usturoiul, ceapa, roșiile și ardeiul capia tăiate mărunt, un pic le călim.
Adăugăm orezul, turmeric, sare și piper.
Peste toate acestea turnăm apă fierbinte sau supă, adăugăm creveții, midiile și vongole, acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă la foc mic până când orezul este gata fiert.
Ornăm la final cu pătrunjel și felii de lămâie.
Poftă bună!