„Gamberi in salsa rosa” sau „ Creveți în sos roz„

29.05.2024

„Gamberi in salsa rosa” sau „ Creveți în sos roz„

Știți ce înseamnă explozie de gust și arome?

Când combini icrele roșii cu creveții. Numai, numai bun pentru masa de revelion... emblematicele icre și creveți de la @oceanfishmoldova.
   Fie că pregătiți masa pentru familie sau prieteni, această rețetă va fi cu siguranță vedeta serii.

Ingrediente:

  • Salată mix;
  • Muștar;
  • Sos BBQ;
  • Sos ketchup;
  • Maioneză (o facem de casă);
  • Creveți ;
  • Lămîie;
  • Sare, piper;
  • Caviar.

 

Metodă de preparare:

Creveții se pot  prăji sau fierbe. Într-o tigaie punem puțin ulei și un cățel de usturoi zdrobit pentru a aromatiza creveții, adăugăm creveții curățați de carapace, puțină sare și piper, un pic de Brandy și flambăm câteva minute.

Facem maioneza (sosul).

Gălbenușul de ou, sare, piper, zeama de la lămâie, puțin muștar, punem ulei și amestecăm bine cu telul până devine omogen. Apoi adăugăm: sos BBQ, ketchup și jumătate de linguriță de oțet de mere.

Salsa gamberi e gata.

Rețeta clasică prevede să fie servită într-un pahar.

Într-un pahar cu picior punem salata mix, așezăm deasupra creveții, peste creveți adăugăm salsa gamberi, iar dacă tot e sărbătoare ornăm cu caviar de la @oceanfishmoldova.

Să aveți poftă!

Înapoi