23.05.2024
File de somon la cuptor cu rodie și răchițele
Cea mai festivă și rapidă rețetă de somon, e gata în mai puțin de 30 de minute!
Această rețetă este unică, iar toppingul face minuni, e festiv, cremos și plin de gust.
Răchițelele dulci și rodia acrișoară se echilibrează reciproc și transformă peștele într-un preparat foarte iernatic.
Ingrediente:
- 2 kg file de somon de la @oceanfishmoldova
- 3-5 căței de usturoi
- 2 cuișoare
- 70 g unt
- 2-3 linguri de miere
- 200 g smântână 30%
- 100 g răchițele uscate
- 4 linguri de divin
- 5 rodie
- 50 g fulgi de migdale
- pătrunjel pentru servire
- sare și piper alb
Metodă de preparare:
Condimentăm peștele cu sare și piper alb, după gust și îl lăsăm pentru 15 minute.
Îl transferăm într-o tavă de copt.
Preîncălzim cuptorul la 210 C în regimul cu convecție.
Zdrobim mărunt cățeii de usturoi și îi adăugăm într-o tigaie împreună cu 50 g de unt și cuișoare. Sotăm un pic astfel încât să părfumăm bine untul.
Turnăm untul cu usturoiul și mierea peste somon, o distribuim egal. Coacem somonul în jur de 15 minute. La 10 minute obișnuiesc să îl verific ca să nu îl scap și să mai torn lichidul scurs din tavă peste somon.
Între timp sotez răchițelele împreună cu untul rămas și divin.
Când este gata, îl transferăm într-o tavă, preferabil fără coajă, ca să nu o lăsăm mesenilor în farfurie.
Adăugăm smântână și celelalte ingrediente deasupra.
Bon apetit!