31.05.2024
Creveți pane
Am pregătit ceva cu adevărat special pentru cină: creveți cu un sos secret, un festin culinar pe care trebuie să-l încercați neapărat!
Avem nevoie de creveți pe care-i curățim de carapace și intestin, lăsăm doar codița.
Pentru pane:
Într-un bol amestecăm făină de cocos, susan și pesmet Panco.
În alt bol punem făină 00 sau de orez + amidon de porumb, proporția trebuie să fie 1 la 1. Adăugăm puțină apă și amestecăm bine.
Sosul:
Într-o cratiță punem un pic de ulei, tocăm jumătate de ceapă și o adăugăm peste ulei. Tăiem 7-8 căpșuni și le adăugăm, un pic de sare, pastă tom yum, radem coajă de lime pentru aromă, puțină apă, o lingură de sos de roșii, lapte de cocos, puțin busuioc verde.
Sosul gata făcut îl trecem prin blender.
Pregătim creveții:
Luăm creveții curățați, îi dăm prin făina cu amidon și prin făina de cocos cu susan și pesmet. Apoi îi punem la prăjit într-o oală cu ulei.
Scoatem creveții, îi așezăm pe un platou și servim cu sosul secret.
Poftă bună!