CARACATIȚĂ LA TIGAIE

08.07.2024

CARACATIȚĂ LA TIGAIE

Salvează rețeta - cea mai gustoasă si moale CARACATIȚĂ LA TIGAIE CU ROȘII CHERRY

   Ingrediente:
O caracatiță potrivită de la @oceanfishmoldova;
Roșii cherry;
Pătrunjel;
Ceapă;
Usturoi;
Piper Negru boabe;
Frunze de dafin;
Lămâie;
Ulei de măsline;
Vin alb;

Metodă de preparare:


  Punem caracatița într-o oală cu apă în care am adăugat vinul alb, piperul boabe, sarea, frunzele de dafin, ceapa și un pic de ulei de măsline. Se aduce la fierbere, după care reducem focul și fierbem sub capac 45-60 de minute. După 30 de minute întoarcem caracatița și mai fierbem până avem o carne fragedă.

După ce am pregătit caracatița, o scoatem să se răcească și pregătim sosul în care o vom căli pe tigaie.

Pătrunjelul și 3 căței de usturoi tocat îi amestecăm cu 5 linguri de ulei de măsline, sucul de la o jumătate de lămâie, sare și piper, și un pic de muștar boabe.

Tentaculele caracatiței și inelele tăiate le ungem cu sos și le tragem la tigaie sau gril la fel ca și roșiile. Câteva minute pe fiecare parte va fi suficient.
Servim bunătatea de caracatiță cu roșiile cherry trase la tigaie și o felie de lămâie.

Poftă bună !

Înapoi