Biban în crustă de sare

03.06.2024

Biban în crustă de sare

       Biban de mare în crustă de sare, o rețetă foarte simplă și gustoasă.

Bibanul de mare în sare este un fel de mâncare de peşte elegant şi rafinat, perfect pentru ocazii speciale.

 

Ingrediente:

  • Biban de la @oceanfishmoldova;
  • Sare - 2kg;
  • Albuș de ou - 2buc;
  • Apă - 100ml;
  • Rozmarin o crenguță;
  • Coajă de lămâie;
  • Sparanghel;
  • Ulei de măsline;
  • Usturoi - 2 căței;
  • Busuioc verde;
  • Roșii cherry.

 

Metodă de preparare:

   Într-un bol mixăm ingredientele: sarea, albușul de ou, apa și coaja rasă de la o lămâie.

Pregătim tava, punem hârtie de copt. Cuptorul prealabil încins.

Așezăm o pernă de sare după mărimea peștelui, așezăm bibanul deasupra iar în interiorul lui punem 4-5 felii de lămâie și o crenguță de rozmarin. Învelim peștele cu sarea rămasă. Dăm peștele la cuptor pentru 25 min la 200  °C.

Într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, punem 2 căței de usturoi un pic presați și câteva frunze de busuioc, apoi adăugăm sparanghelul și îl călim 1min, adăugăm roșiile cherry, punem capacul și înăbușim1min.

Așezăm totul într-un platou frumos și servim cu plăcere.

 

Poftă bună!

Înapoi