03.06.2024
Biban în crustă de sare
Biban de mare în crustă de sare, o rețetă foarte simplă și gustoasă.
Bibanul de mare în sare este un fel de mâncare de peşte elegant şi rafinat, perfect pentru ocazii speciale.
Ingrediente:
- Biban de la @oceanfishmoldova;
- Sare - 2kg;
- Albuș de ou - 2buc;
- Apă - 100ml;
- Rozmarin o crenguță;
- Coajă de lămâie;
- Sparanghel;
- Ulei de măsline;
- Usturoi - 2 căței;
- Busuioc verde;
- Roșii cherry.
Metodă de preparare:
Într-un bol mixăm ingredientele: sarea, albușul de ou, apa și coaja rasă de la o lămâie.
Pregătim tava, punem hârtie de copt. Cuptorul prealabil încins.
Așezăm o pernă de sare după mărimea peștelui, așezăm bibanul deasupra iar în interiorul lui punem 4-5 felii de lămâie și o crenguță de rozmarin. Învelim peștele cu sarea rămasă. Dăm peștele la cuptor pentru 25 min la 200 °C.
Într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, punem 2 căței de usturoi un pic presați și câteva frunze de busuioc, apoi adăugăm sparanghelul și îl călim 1min, adăugăm roșiile cherry, punem capacul și înăbușim1min.
Așezăm totul într-un platou frumos și servim cu plăcere.
Poftă bună!