31.05.2024
Biban cu cartofi noi la cuptor
Deliciu pentru masa de Florii .
Ingrediente:
- Un biban potrivit - peste mereu proaspăt găsim la @oceanfishmoldova
- Jumătate de kg de cartofi noi (sau cât vă poftește inima);
- Condimentele uscate care vă sunt pe plac;
Pentru marinadă:
- ulei de măsline;
- sos dulce acrișor;
- sos de soia;
- miere;
- lămâie;
- usturoi;
- Sare și piper după gust;
Pregătim marinada:
Mixăm totul și marinăm peștele pe care îl crestăm pentru a se îmbiba mai bine sosul, timp de 30 de minute.
Între timp punem cartofii spălați și uscați într-un vas de copt, condimentăm cu sare și piper, adăugăm ulei de măsline și îi dăm la cuptor 20-30 minute la 200C sau până sunt aproape copți. Ținem cont că trebuie să mai coacem și peștele.
Scoatem cartofii și aranjăm bunătatea de biban marinat deasupra. Nu ne rușinăm să adăugăm marinada peste pește și dacă va atinge și cartofii, credeți-mă că se împacă ei cumva.
Mai dăm o dată la cuptor tava minune și așteptăm 20 de minute sau până se bronzează bine bibanul nostru.
Scoatem tava și avem grijă să nu leșine nimeni de la aroma îmbietoare care va cuprinde casa. Pătrunjel tocat sau orice altă verdeață pe plac și voilá!
Poftă bună!