10.03.2020
Бургер с лососем Ocean Fish
От ресторана быстрого питания до пабов или даже ресторана товаров, различные варианты гамбургеров появляются во всех меню. С солеными огурцами, горчичным соусом, беконом, различными видами сыра и, с недавних пор, бургером из лосося.
Вот ингредиенты (2 порции), которые вам понадобятся для приготовления лососевого бургера прямо дома:
- 400gr de somon fără piele și oase
- 1 ceapă tocată fin
- 3 căței de usturoi
- 1 linguriță muștar Dijon
- câteva fire de pătrunjel tocate
- 1 felie de pâine înmuiată în lapte și stoarsă apoi foarte bine (!)
- sare, piper
- 2 chifle mari
- unt pentru a unge chiflele
- frunze de salată verde
- ceapă roșie tăiată rondele
- felii subțiri de roșie
- 1 avocado tăiat felii
- sos de iaurt (iaurt, castravete, usturoi, sare, piper, zeamă de lămâie)
Mod de preparare:
Somonul se pune în vasul robotului de bucătărie și se pulsează până obțineți bucăti mici, dar aveți grijă să nu transformați peștele în pastă. Adăugați ceapa, usturoiul, muștarul, pătrunjelul și pâinea înmuiată în lapte. Amestecați bine și asezonați cu sare și piper după gust. Udați-vă mainile și formați 2 burgeri.
Încălziți o tigaie pe foc mediu spre mare. Ungeți tigaia cu puțin ulei vegetal apoi puneți burgerii de somon în tigaie. Prajiți pe fiecare parte câte 3-4 minute până devin aurii.
Acum trecem la ansamblarea burgerului
Încingeți unt într-o tigaie și așezați jumătățile de chifle cu partea pufoasă (mijlocul tăiat) în jos. Prăjiți până capătă o culoare aurie. Așezați apoi jumătățile de chiflă pe un tocător și începeți să adaugați ingredientele. Jumătatea de jos a chiflei o puteți unge cu sosul de iaurt, pe care îl puteți prepara în câteva secunde amestecând iaurt cu castravete tăiat mărunt, usturoi pisat, zeamă de lămâie, sare și piper. Apoi adăugați peste o frunză de salată verde. Urmează burgerul de somon, peste care veți pune apoi feliile de roșii, ceapa și feliile de avocado. Acoperiți cu cealaltă jumătate de chiflă si gata!